Foto's uit het dagelijks leven in Dumaguete city en Oriental Negros

Gestart door bananacreek, zaterdag 4 december 2010, 13:21:53

Vorige topic - Volgende topic

bananacreek

Citaat van: O.B.Bommel en Tom Poes op donderdag  5 mei 2011, 15:31:36
Die groene blikken, er staat bij Premium, dus ben ik als liefhebber van Extra Dry wel benieuwd wat het verschil is met de Pale Pilsen. Maar dat moet je een bierliefhebber laten proeven want Willem, als je SM light bier noemt ben jij daar niet de aangewezen persoon voor. Dat Ice is ook niks, extreem koud gelagerd bier is ook een vorm van bierverkrachting. Is van de amerikanen overgenomen. Die Colt 45 rechts op de foto is wel lekker drinkbaar, ik blijf me echter afvragen op welke wijze ze het sterker maken dan 5% anders dan bij Red Horse waar ze gewoon ginebra bij doen. Echt zwaarder lagerbier brouwen is moeilijk (6,5 is ongeveer max., voorheen was alleen Amstel Gold hoger meen ik). Nee, laat het bierbrouwen maar aan de Belgen en Duitsers.  

Ja, juist maar ik was in 2007 overgestapt naar San Miquel Light om redenen dat ik van San Miquel Pilzen wel hangovers kreeg en gewoon de dag na het drinken geheel Total Loss was en bij hetzelfde aantal flesjes Light geen hangovers kreeg.

Toen ik in 1992 na 13 jaar voor het eerst weer een paar weken naar Nederland kwam en gelijk in de stationsrestauratie in Beverwijk Heineken ging drinken en behoorlijk tipsie werd en de twee weken daarna elke avond het goedkope Dekamarkt bier dronk had ik geen ENKELE hangovers.

Tot nu toe weet ik nog steeds niet waarom?????????????
Sommigen berweren hier dat men Formaldehyde in het bier toevoegt ? :weetikniet: :weetikniet:

Weet iemand op dit forum het antwoord?





Luc

Citaat van: O.B.Bommel en Tom Poes op donderdag  5 mei 2011, 15:31:36
Die groene blikken, er staat bij Premium, dus ben ik als liefhebber van Extra Dry wel benieuwd wat het verschil is met de Pale Pilsen. Maar dat moet je een bierliefhebber laten proeven want Willem, als je SM light bier noemt ben jij daar niet de aangewezen persoon voor. Dat Ice is ook niks, extreem koud gelagerd bier is ook een vorm van bierverkrachting. Is van de amerikanen overgenomen. Die Colt 45 rechts op de foto is wel lekker drinkbaar, ik blijf me echter afvragen op welke wijze ze het sterker maken dan 5% anders dan bij Red Horse waar ze gewoon ginebra bij doen. Echt zwaarder lagerbier brouwen is moeilijk (6,5 is ongeveer max., voorheen was alleen Amstel Gold hoger meen ik). Nee, laat het bierbrouwen maar aan de Belgen en Duitsers.  

De eersten waren de Canadezen met Labatt Ice beer in 1993. Een aantal jaar later overgenomen door het toen nog Belgische Inbev

There is a sucker born every minute! Only now they found the internet.

Rich

Citaat van: bananacreek op donderdag  5 mei 2011, 15:58:53
Citaat van: O.B.Bommel en Tom Poes op donderdag  5 mei 2011, 15:31:36
Die groene blikken, er staat bij Premium, dus ben ik als liefhebber van Extra Dry wel benieuwd wat het verschil is met de Pale Pilsen. Maar dat moet je een bierliefhebber laten proeven want Willem, als je SM light bier noemt ben jij daar niet de aangewezen persoon voor. Dat Ice is ook niks, extreem koud gelagerd bier is ook een vorm van bierverkrachting. Is van de amerikanen overgenomen. Die Colt 45 rechts op de foto is wel lekker drinkbaar, ik blijf me echter afvragen op welke wijze ze het sterker maken dan 5% anders dan bij Red Horse waar ze gewoon ginebra bij doen. Echt zwaarder lagerbier brouwen is moeilijk (6,5 is ongeveer max., voorheen was alleen Amstel Gold hoger meen ik). Nee, laat het bierbrouwen maar aan de Belgen en Duitsers.  

Ja, juist maar ik was in 2007 overgestapt naar San Miquel Light om redenen dat ik van San Miquel Pilzen wel hangovers kreeg en gewoon de dag na het drinken geheel Total Loss was en bij hetzelfde aantal flesjes Light geen hangovers kreeg.

Toen ik in 1992 na 13 jaar voor het eerst weer een paar weken naar Nederland kwam en gelijk in de stationsrestauratie in Beverwijk Heineken ging drinken en behoorlijk tipsie werd en de twee weken daarna elke avond het goedkope Dekamarkt bier dronk had ik geen ENKELE hangovers.

Tot nu toe weet ik nog steeds niet waarom?????????????
Sommigen berweren hier dat men Formaldehyde in het bier toevoegt ? :weetikniet: :weetikniet:

Weet iemand op dit forum het antwoord?



Misschien kan je hier het antwoord vinden Creek. http://www.beerandhealth.be/index.php/articles/nl/cid=17/aid=2270/

Wat ik ook eens heb horen zeggen is, dat als er veel ACID in het bier zit, sommigen daar niet tegen kunnen en sneller misselijk worden  :weetikniet:


Rich de Nederbelg.

Phille

Citaat van: O.B.Bommel en Tom Poes op donderdag  5 mei 2011, 15:31:36
Die groene blikken, er staat bij Premium, dus ben ik als liefhebber van Extra Dry wel benieuwd wat het verschil is met de Pale Pilsen. Maar dat moet je een bierliefhebber laten proeven want Willem, als je SM light bier noemt ben jij daar niet de aangewezen persoon voor. Dat Ice is ook niks, extreem koud gelagerd bier is ook een vorm van bierverkrachting. Is van de amerikanen overgenomen. Die Colt 45 rechts op de foto is wel lekker drinkbaar, ik blijf me echter afvragen op welke wijze ze het sterker maken dan 5% anders dan bij Red Horse waar ze gewoon ginebra bij doen. Echt zwaarder lagerbier brouwen is moeilijk (6,5 is ongeveer max., voorheen was alleen Amstel Gold hoger meen ik). Nee, laat het bierbrouwen maar aan de Belgen en Duitsers.  

Die Premium vind ik echt wel lekker  :jajaja:

Rich

Citaat van: Rich op donderdag  5 mei 2011, 16:49:31
Citaat van: bananacreek op donderdag  5 mei 2011, 15:58:53
Citaat van: O.B.Bommel en Tom Poes op donderdag  5 mei 2011, 15:31:36
Die groene blikken, er staat bij Premium, dus ben ik als liefhebber van Extra Dry wel benieuwd wat het verschil is met de Pale Pilsen. Maar dat moet je een bierliefhebber laten proeven want Willem, als je SM light bier noemt ben jij daar niet de aangewezen persoon voor. Dat Ice is ook niks, extreem koud gelagerd bier is ook een vorm van bierverkrachting. Is van de amerikanen overgenomen. Die Colt 45 rechts op de foto is wel lekker drinkbaar, ik blijf me echter afvragen op welke wijze ze het sterker maken dan 5% anders dan bij Red Horse waar ze gewoon ginebra bij doen. Echt zwaarder lagerbier brouwen is moeilijk (6,5 is ongeveer max., voorheen was alleen Amstel Gold hoger meen ik). Nee, laat het bierbrouwen maar aan de Belgen en Duitsers.  

Ja, juist maar ik was in 2007 overgestapt naar San Miquel Light om redenen dat ik van San Miquel Pilzen wel hangovers kreeg en gewoon de dag na het drinken geheel Total Loss was en bij hetzelfde aantal flesjes Light geen hangovers kreeg.

Toen ik in 1992 na 13 jaar voor het eerst weer een paar weken naar Nederland kwam en gelijk in de stationsrestauratie in Beverwijk Heineken ging drinken en behoorlijk tipsie werd en de twee weken daarna elke avond het goedkope Dekamarkt bier dronk had ik geen ENKELE hangovers.

Tot nu toe weet ik nog steeds niet waarom?????????????
Sommigen berweren hier dat men Formaldehyde in het bier toevoegt ? :weetikniet: :weetikniet:

Weet iemand op dit forum het antwoord?



Misschien kan je hier het antwoord vinden Creek. http://www.beerandhealth.be/index.php/articles/nl/cid=17/aid=2270/

Wat ik ook eens heb horen zeggen is, dat als er veel ACID in het bier zit, sommigen daar niet tegen kunnen en sneller misselijk worden  :weetikniet:


Maar vooral................
Rich de Nederbelg.

bananacreek

@Rich: Misschien kan je hier het antwoord vinden Creek. http://www.beerandhealth.be/index.php/articles/nl/cid=17/aid=2270/


Ok dank u voor de link  :hoedjeaf: :hoedjeaf:

Daar stond onder meer het navolgende:

Als het bier er weer uit komt, is dat een signaal van de lichaamsfuncties dat het schadelijk is. De maag begrijpt dit signaal, en zal pogen er tegenin te gaan door de drinker tot overgeven te dwingen. Wanneer dit vlug na het drinken gebeurt, zal inderdaad een hoeveelheid bier er terug uit komen, en geen effect veroorzaken. Maar het feit dat uw vriend misselijk wordt, betekent dat zowel de maag- en darmfunctie als de hersenfunctie door de alcohol in het bloed gestoord worden. Het herstel vergt enige tijd, en zelfs langer dan de tijd die nodig is om de alcohol volledig uit het lichaam te verwijderen. Overgeven zal wellicht die tijd verkorten, maar het effect van de alcohol nooit volledig ongedaan maken.

Ok, daar kan ik in meekomen, maar de vraag is dan bij mij "waarom allleen bij San Miquel Pilsen en niet bij Heineken of Albert Hein bier of zelfs San Miguel Light?" :weetikniet:

Eeen paar jaar geleden had ik hangover problemen met San Miquel Pilsen en neem een getal van 8 flessen.
Maar bij 10 flessen san Miquel Light heb ik geen hangover zoals dat met die acht flessen S.M. Pilsen, terwijl ik daarbij mag aannemen dat het totale gehalte aan alcohol in het bloed bijna overeen komt?




Phille

CitaatOk, daar kan ik in meekomen, maar de vraag is dan bij mij "waarom allleen bij San Miquel Pilsen en niet bij Heineken of Albert Hein bier ..."

@Creek, het antwoord is zeer eenvoudig, Heineken is geen bier :neeneenee:

:lachen: :lachen: :lachen:

O.B.Bommel

Citaat van: bananacreek op donderdag  5 mei 2011, 15:58:53
Toen ik in 1992 na 13 jaar voor het eerst weer een paar weken naar Nederland kwam en gelijk in de stationsrestauratie in Beverwijk Heineken ging drinken en behoorlijk tipsie werd en de twee weken daarna elke avond het goedkope Dekamarkt bier dronk had ik geen ENKELE hangovers.

Tot nu toe weet ik nog steeds niet waarom?????????????
Sommigen berweren hier dat men Formaldehyde in het bier toevoegt ? :weetikniet: :weetikniet:

Weet iemand op dit forum het antwoord?
Ik denk dat ik het weet, maar een brouwer moet mij maar corrigeren. Ten eerste is onderstaand het alcoholverhaal in het algemeen het belangrijkste. Alcohol onttrekt vocht aan het lichaam en er ontstaat een vochttekort bij de hersenen. Daar krijg je de hoofdpijn van.
Dat kan je voorkomen door tijdens en na het drinken veel water te drinken en dat doet eigenlijk niemand.

Dat brengt me direct naar 2. Light beer en ook ICE zijn minder gelagerd, dus zoiets als halfgebakken brood, het is eigenlijk nog niet klaar en de waterintensiteit is hoger. Je maag krijgt ook minder ingredienten te verwerken. Het schijnt feitelijk niet veel met light is mindercalorieen van doen te hebben, maar dat beetje meer water zal het wel zijn plus een fractie minder alcohol. Maar als je het lekker vindt is het natuurlijk altijd goed, maar om het nu bier te noemen.....

Dan zijn er nog wat dingen, van Duits bier zijn de ingedienten 100% gemout (dat heet het rheinheidsgebot). Bij ons wordt tussen de 10 en 40% ongemout gebruikt. Daarvan is nooit aangetoond dat dat extra hoofdpijn zou veroorzaken, maar het kan invloed hebben. Maar ondertussen weet ik nog steeds niet hoe SM-groen smaakt.....
Een Heer van stand voelt zich thuis in Rommeldam

Rich

Citaat van: Phille op donderdag  5 mei 2011, 20:44:20
CitaatOk, daar kan ik in meekomen, maar de vraag is dan bij mij "waarom allleen bij San Miquel Pilsen en niet bij Heineken of Albert Hein bier ..."

@Creek, het antwoord is zeer eenvoudig, Heineken is geen bier :neeneenee:

:lachen: :lachen: :lachen:


:lachen: :lachen:    :nocomment:  :moord:
Rich de Nederbelg.

O.B.Bommel

Citaat van: Phille op donderdag  5 mei 2011, 20:44:20
CitaatOk, daar kan ik in meekomen, maar de vraag is dan bij mij "waarom allleen bij San Miquel Pilsen en niet bij Heineken of Albert Hein bier ..."

@Creek, het antwoord is zeer eenvoudig, Heineken is geen bier :neeneenee:

:lachen: :lachen: :lachen:
Je moet het anders verwoorden: Heineken is bier met een neutrale smaak en vrij vertaald smaakt het dus nergens naar. Veel merken hebben een "eigen" aroma en dat ontbreekt bij Heineken. Ze zijn ook te groot om smaakverschillen te kunnen accepteren en hun marketing is excellent.
Qua kwaliteit gebruiken zij 10% ongemout dus graantechnisch zit het wel goed. Maar zoek je echt een eigen smaak probeer (in NL) dan eens Alfa of Leeuw-bier, Lindeboom en Budels zijn ook een vleug anders.
Ik houd dus ook niet van Heineken, maar ik houd helemaal niet zo erg van lager-bier, behalve als het bloedheet is. En dan nog prefereer ik een weisse boven een lager.
Een Heer van stand voelt zich thuis in Rommeldam